s
Proiecte
Cafea, bere și design la următorul nivel: Charles de Gaulle nr. 3

 Bob Coffee Lab

Cafeaua de specialitate e the new black de ceva vreme și în București, însă subiectul nu e nici pe departe epuizat. Recent, în fostul garaj al unei vile frumoase din perioada interbelică, în rondul Charles de Gaulle, Bob Man Dog "și-a băgat nasul în povestea asta cu cafeaua", rezultatul fiind o cafenea cu prăjitorie proprie – Bob Coffee Lab, care a devenit rapid una dintre cele mai cool destinații de băut cafea quality

Bob Coffee Lab

Bob Coffee Lab

Bob e un proiect din care fac parte Alexandru Niculae, campion mondial la roasting (Shanghai, 2016) și Paul Ungureanu, un barista cu premii importante câștigate la concusuri internaționale. Iar atenția cu care se prepară cafeaua, de la boabe și prăjire, la apă și lapte, se regăsește și în amenajarea locului, semnată de Corvin Cristian și Mihai Popescu. Un spațiu relativ mic, dar luminos și aerisit, în care mobilierul minimalist, oglinzile hublou, lămpile cu aer industrial și accesoriile quirky contribuie la impresia de atelier/laborator, unul în care poți vedea cum se prepară o candidată la cea mai bună cafea din oraș.

Bob Coffee Lab

Bob Coffee Lab

Dacă mesele cu prindere în perete, podeaua din terrazzo, barul din lemn și metal și rafturile au fost create custom, scaunele de bar cu același aspect industrial sunt piesele cu care ne-am bucurat să contribuim la atmosfera locului: Tom, reinterpretarea scaunului clasic de atelier, semnat de Konstantin Grcic pentru Magis, Steelwood Stool, o piesă care îmbină armonios metalul și lemnul, semnată de cel mai hot duo de designeri al momentului, Ronan și Erwan Bouroullec, și Revolver Stool, creat de designerul industrial american Leon Ransmeier, pentru HAY. Bonus: cafeaua se servește în frumoasele tăvițe Flip, create de Ruxi Sacaliș pentru Ubikubi.

Mikkeller beer bar

Primul etaj al aceleiași vile încărcate de istorie, unde se spune că regele Carol al II-lea și convivii săi organizau partide de poker pe sume însemnate, găzduiește astăzi primul beer bar Mikkeller din București. Mikkeller e unul dintre cei mai cunoscuți producători de bere artizanală din lume – un brand danez prezent cu locații proprii doar în câteva orașe atent selectate, ca Tokyo, Seoul sau San Francisco, în afara Europei, iar pe continentul nostru, cu excepția Danemarcei, doar în Barcelona, Berlin, Stockholm și Reykjavik – cool list, right?

Mikkeller beer bar

Mikkeller beer bar

Mikkeller are aerul unui salon urban sofisticat, însă unul în care te simți cosy din primele secunde. Amenajarea semnată de Bogdan Ciocodeică păstează farmecul casei originale, reintegrând elemente arhitecturale ale acesteia – grinzile de lemn, șemineul de piatră. Atmosfera creată de culorile închise și lumina punctuală joasă – (lămpile noastre de la MENU, așezate deasupra barului și a meselor cu linoleum verde, și-au găsit excelent funcționalitatea aici) – e intimă, ușor nostalgică. Decorul e cald și primitor, fără să fie intrusiv, iar influențele scandinave se suprapun frumos peste reinterpretarea contemporană a recuzitei perioadei interbelice.

Mikkeller beer bar

Mikkeller beer bar

Mikkeller beer bar

Prin geamurile înalte, cu grilaj decorativ, pătrund luminile de seară ale pieței, culorile din pahare și mirosurile sunt senzaționale, iar stafful prietenos și pregătit e un bonus esențial care contribuie la impresia că ești într-un loc cu totul nou, care nu se aseamănă cu nici o altă berărie din capitală.

Foto: Kinga Tomos, Intro

 

                                                                                  SELECTIE PRODUSE

 

  • Elena Stefan
mobile