s
Proiecte
Gelato Mio

Înghețata, deliciosul desert răcoritor are o istorie controversată deoarece nu sunt dovezi clare care să ateste originea rețetei. Însă, unele surse spun că "gelato" a apărut pentru prima dată la curțile renascentiste ale principilor italieni. Această delicatesă sofisticată și-a găsit domiciliul și în micul nostru Paris, mai exact în al său centru vechi pe strada Șelari la numărul 17.

Pornind de la o idee simplă, deloc complicată, Gelato Mio este un mic spațiu amenajat fără nici cea mai mică intenție de grandomanie sau unicitate. Simplitatea este redată prin materialele naturale, precum lemnul, betonul, cărămida sau metalul, însă toate prind viață și se contopesc într-un mix proaspăt inundat de culori electrice.

O mare parte din mobilier este realizat la comandă sau improvizat. Spre exemplu, abajurul lămpilor suspendate și aplicelor a fost creat din ghivece de flori sau strecurătoare emailate.  În interior și pe terasă au fost împrăștiate și scaunele metalice Tolix ce oferă un aer chic ușor industrial. Însă rezultatul nu este nicidecum unul rece și steril. Ba din contră, acest epitom al scaunului de bistro francez îndulcește atmosfera prin formă și culoare.

"Gelato nu este o marfă, nu este un produs. Este un pretext pentru a trăi frumos și a ne lăsa mereu seduși. Este o poveste de iubire." Cu zâmbetul pe buze, asta susțin beneficiarii gelateriei vesele, ce te așteaptă curioși să te cunoască.

 Amenajare: Agnes Lukacs

 

  • Eli Țara
  • Agnes Lukacsproiecte

Comentarii la acest articol ( 0 )

Lasă un comentariu

mobile