s
Proiecte
Dinner & show la Studio Hermes

Cu muzica ce promite mai degrabă discuții rudimentare, experiențele olfactive ce se întrec în intensitate și origini, tot atât de diverse precum abordările vestimentare ale trecătorilor, ambiția a tot mai multe localuri din Centrul Vechi al capitalei pare a fi aceea de a nu mai avea secrete. Dincolo de haosul șarmant ( și deopotrivă copleșitor, după caz), există însă refugii care se lasă descoperite cu migală și care promit un tip de experiență diferită: una rafinată și personală.

Cu vibe-ul ușor vintage al unei săli de audiții din anii ’60, la numărul 16 pe strada Șelari s-a deschis în toamna anului trecut Studio Hermes — restaurant și club deopotrivă, una dintre cele mai inovatoare locații din capitală. Purtând semnătura arhitectului Cristian Corvin, Studio Hermes îmbină modernitatea clasică cu stilul industrial și elementele contemporane, materialele nobile (nuc masiv, marmură albă, onix) fiind contrabalansate, în acest sens, de betonul aparent și tubulatura de ventilație lăsată la vedere.

În atmosfera jazzy-vintage de la parter (“Music Hall") se încadrează cu naturalețe lămpile Lloop de la Vij5, suspendate deasupra barului, precum și scaunele de bar din lemn masiv Butterfly, semnate De La Espada. În acest spațiu au loc săptămânal o varietate de evenimente, de la concerte de jazz, mixuri și seturi live ale DJ-ilor, până la sectacole de cabaret, acustica ireproșabilă fiind unul dintre princialele considerente în amenajarea locației. 

Comunicarea cu nivelul al doilea se face prin intermediul ansamblului format de “coastele” cu rol fonic de pe plafon, un element pe care arhitectul îl declară drept favoritul său.

Realizate manual într-un atelier din India, din lemn de esență tare, taburetele de bar High Stool de la Mater completează decorul contemporan de la etajul 1 (“Olive Garden”).

Spațiul revigorant al orangeriei situate la nivelul al treilea este populat de piese iconice de la jumătatea secolului trecut, precum scaunele Eames Plywood DCW din lemn de frasin curbat și Eames Plastic DSR, completate de piese contemporane precum delicatul fotoliul Leaf, de la Arper, realizat integral din tub de oțel lăcuit.

Ceea ce distinge Studio Hermes de localurile vecine din cartierul cel mai pestriț al capitalei este, după cum spune Cristian Corvin, “stilul curat și coerent”. Și în asta constă cu adevărat frumusețea cuceritoare a locului: într-un spațiu generos, populat de o varietate de elemente și materiale, întregul este în armonie deplină, și nici o piesă nu pare să fie dispensabilă.

Foto credits: Cosmin Dragomir, Sebastian Oros

 

 

 

  • Elena Stefan
  • Corvin CristianproiecteStudio Hermes
mobile