s
Proiecte
Showroom Adelina Ivan

În centrul capitalei, mai precis pe intrarea Josef Pilsudski la numărul 5, designerul vestimentar Adelina Ivan a inaugurat recent noul ei showroom. Universul său creativ se desfășoară într-o casă interbelică, cu pereți înalți, arcade largi și sobe de teracotă.

Spațiul este împărțit în două încăperi mari și aerisite, prima fiind biroul Adelinei, culisele în care designerul își proiectează hainele cu volume supra-dimensionate, imprimeuri grafice și linii retro-futuriste. Urmărind colecțiile sale, poți trasa o concluzie precisă: Adelina adoră combinația alb-negru, căci după cum și Karl Lagerfeld afirmă, „black-and-white always looks modern, whatever that word means.”

Conceptul din spatele colecțiilor vestimentare se regăsește, în mod evident și natural, și în amenajarea interioară a showroomului. Pentru a respecta liniile și coloristica hainelor, designerul a apelat la piese de mobilier cu design minimalist și forme angulare sau fluide precum cele ale scaunelor Bold produse de compania franceză Moustache. Accesorile subtile precum vaza Closely Separated și bolul Crushed de la Muuto sau sfeșnicele Clip Holders și The more the merrier, completează armonios măsuța de cafea și pervazul însorit. În timpul zilei spațiul este invadat de lumină naturală, iar când se lasă seara, lampa Drop împrăștie o lumină caldă ambientală, în timp ce cele două lămpi industriale proiectează cu precizie asupra standerelor cu haine.

Noi spunem că merită să-i faci o vizită pentru a descoperi îndeaproape universul Adelinei Ivan, pentru a atinge materialele mătăsoase și a te convinge de calitatea ireproșabilă a cusăturilor. Si odată ajunsă acolo îți va fi imposibil să nu remarci designul interior pe care noi l-am asemuit cu o tablă de șah sau simbolul yin-yang: un echilibru vizual perfect!

  • Eli Țara
mobile